Trupininis pyragas su juodųjų serbentų uogiene

Šį pyragą galite kepti ne tik su serbentų, bet ir su bet kokia jūsų mėgstama uogiene. Tik man trupininis pyragas skanesnis su saldžiarūgšte uogiene, tai turėtumėte spręsti pagal savo skonį.

Reikės:
  • 200 g cukraus
  • 200 g sviesto
  • 500 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/2 a.š. cinamono
  • 1 kiaušinio
  • 4 v.š. vandens
  • 400 g sebentų uogienės

Gaminimo eiga:
  1. Miltus sumaišykite su cukrumi, kepimo milteliais, druska, cinamonu ir sviestu, viską pirštais sutrinkite iki trupinių.
  2.  Į masę įmuškite kiaušinį, įpilkite 3 šaukštus vandens ir viską gerai išmaišykite. Suspaudus trupinius tarp delnų, jie turi sulipti, bet trinant tarp pirštų vėl sutrupėti.
  3.  Daugiau kaip puse tešlos padenkite kepimo popieriumi paklotą kepimo indą. Ant tešlos dėkite uogienę ir pabaikite užbarstyti likusią trupininės tešlos dalį. Pyragą kepkite apie 40 minučių 180 laipsnių orkaitėje, kol viršus švelniai paruduos. Skanaus!

Komentarai

Populiarūs įrašai