Tortas ''Snickers''



Ingredientai:

Biskvitams :
  • 3 kiaušiniai
  • 175 g cukraus 
  • 200 g. ''Rududu''
  • 200 g. grietinės
  • 200-220 g. miltų  (miltų kiekis priklauso nuo kiaušinių dydžio)
  • 2 a.š. kepimo miltelių
Grietinėlės kremas :
  • 450 g. grietinėlės ( 35 % riebumo)
  • 2 v.š. cukraus
Karamelinis kremas:
  • 100 g. sviesto
  • 200 g. ''Rududu''
  • pora saujų kepintų ir pasūdytų žemės riešutų
Šokolado pertepimui ir puošimui :
  • 150 g juodojo kokybiško šokolado
  • 150 ml pieno
Sirupas :
 Jį naudokite pagal poreikį. Jeigu matote ,kad šokoladinis pertepimas gavosi gana skystas ir puikiai sudrėkina biskvitą, jums tikrai nereikės papildomai laistyti sirupu.
  • Virinto vandens ,citrinos sulčių ir cukraus pagal skonį.
Darbo eiga:

Biskvito paruošimas :
  1.  Biskvitui išplakame kiaušinius su cukrumi. Cukrus turi ištirpti, o masė padidėti kelis kartus. Dedame kambario temperatūros Rududu ir išplakame, kad neliktų gumuliukų (geriausia su mikseriu).
  2. Pilame grietinę, maišome ir sijojame miltus su kepimo milteliais. Žiūrėkite pagal tešlos tirštumą. Jeigu kiaušiniai dideli, reikės daugiau miltų.
  3.  Tešlą padaliname į 2 dalis. Vieną dalį pilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir šauname į 180 C įkaitintą orkaitę. Kepame 15-20 min.
  4.  Iškepus  biskvitui, jį atvėsiname. Tą patį padarome ir su likusia dalimi tešlos. Atvėsusius biskvitus padaliname per pusę. Turėsite 4 biskvitus. (Galima kepti ir visą tešlą ant 160 C temp. 1h)
Kremai ir šokoladinis pertepimas :
  1. Ant garų vonelės ištirpiname šokoladą. Pilame pieną po truputi ir gerai išmaišome.
  2. Grietinėlę išplakame su cukrumi.
  3. Kambario temperatūros sviestą ir ''Rududu'' ištriname iki vientisos masės be gumuliukų , dedame riešutus ir išmaišome.
  4. Pasiruošiame sirupą: į vandenį pilame citrinos sultys, dedame cukrų. Išmaišome ir ragaujame. Sirupas turi būti saldžiarūgštis.
Sluoksniavimas:
  1.  Pirmą biskvitą, laistome sirupu, pilame šokolado ir tepame pusę grietinėlės kremo.
  2.  Dedame antrą biskvitą ant viršaus, laistome sirupu, pilame šokolado ir tepame visą karamelinį kremą su riešutais.
  3. Dedame trečią biskvitą ir atliekame tą patį ką ir su pirmu sluoksniu.
  4. Ketvirtą biskvitą dedame ant viršaus, pabaigiame tortą aptepti grietinėlės kremu ir viršų dar apliejame likusiu šokoladiniu kremu. Tortą dedame pastovėti šaltai ir papuošiame.
( Papuošimui galite naudoti snickers šokoladukus, žemės riešutus, likusius trupiniu ir t.t.t. )

Skanių ir linksmų akimirkų 🍰





Komentarai

Populiarūs įrašai