Tortas ''Snickers''
Ingredientai:
Biskvitams :
- 3 kiaušiniai
- 175 g cukraus
- 200 g. ''Rududu''
- 200 g. grietinės
- 200-220 g. miltų (miltų kiekis priklauso nuo kiaušinių dydžio)
- 2 a.š. kepimo miltelių
Grietinėlės kremas :
- 450 g. grietinėlės ( 35 % riebumo)
- 2 v.š. cukraus
Karamelinis kremas:
- 100 g. sviesto
- 200 g. ''Rududu''
- pora saujų kepintų ir pasūdytų žemės riešutų
Šokolado pertepimui ir puošimui :
- 150 g juodojo kokybiško šokolado
- 150 ml pieno
Sirupas :
Jį naudokite pagal poreikį. Jeigu matote ,kad šokoladinis pertepimas gavosi gana skystas ir puikiai sudrėkina biskvitą, jums tikrai nereikės papildomai laistyti sirupu.
- Virinto vandens ,citrinos sulčių ir cukraus pagal skonį.
Biskvito paruošimas :
- Biskvitui išplakame kiaušinius su cukrumi. Cukrus turi ištirpti, o masė padidėti kelis kartus. Dedame kambario temperatūros Rududu ir išplakame, kad neliktų gumuliukų (geriausia su mikseriu).
- Pilame grietinę, maišome ir sijojame miltus su kepimo milteliais. Žiūrėkite pagal tešlos tirštumą. Jeigu kiaušiniai dideli, reikės daugiau miltų.
- Tešlą padaliname į 2 dalis. Vieną dalį pilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir šauname į 180 C įkaitintą orkaitę. Kepame 15-20 min.
- Iškepus biskvitui, jį atvėsiname. Tą patį padarome ir su likusia dalimi tešlos. Atvėsusius biskvitus padaliname per pusę. Turėsite 4 biskvitus. (Galima kepti ir visą tešlą ant 160 C temp. 1h)
Kremai ir šokoladinis pertepimas :
- Ant garų vonelės ištirpiname šokoladą. Pilame pieną po truputi ir gerai išmaišome.
- Grietinėlę išplakame su cukrumi.
- Kambario temperatūros sviestą ir ''Rududu'' ištriname iki vientisos masės be gumuliukų , dedame riešutus ir išmaišome.
- Pasiruošiame sirupą: į vandenį pilame citrinos sultys, dedame cukrų. Išmaišome ir ragaujame. Sirupas turi būti saldžiarūgštis.
Sluoksniavimas:
- Pirmą biskvitą, laistome sirupu, pilame šokolado ir tepame pusę grietinėlės kremo.
- Dedame antrą biskvitą ant viršaus, laistome sirupu, pilame šokolado ir tepame visą karamelinį kremą su riešutais.
- Dedame trečią biskvitą ir atliekame tą patį ką ir su pirmu sluoksniu.
- Ketvirtą biskvitą dedame ant viršaus, pabaigiame tortą aptepti grietinėlės kremu ir viršų dar apliejame likusiu šokoladiniu kremu. Tortą dedame pastovėti šaltai ir papuošiame.
Skanių ir linksmų akimirkų 🍰
Informacijos šaltiniai: http://www.ritosreceptai.lt/2014/06/tortas-snickers.html
Komentarai
Rašyti komentarą