Tortas "Medutis"
Lengvas, saldutis, tikras "Medutis". Tikrai nesudėtinga pagaminti, o ir dauguma ingredientų galima lengvai surasti namuose.
Ingredientai:
Medaus lakštams:
Ingredientai:
Medaus lakštams:
- 80 g. sviesto
- 80 g. cukraus
- 2 kiaušiniai
- 350 g. miltų
- 100 g. medaus
- 80 g. grietinės
- 8 g. valgomosios sodos
- 5 g. meduolių prieskonių
Kremui:
- 500 g. grietinės
- 250 g. cukraus
- 150 g. maskarponės sūrio
- 0,5 citrinos
Papuošti:
- 150 g. plaktos grietinėlės
- 100 g. trupinių
Gaminimo eiga:
- Į prikaistuvį dedame sviestą, medų, suberiame cukrų ir meduolių prieskonius. Nuolat maišydami kaitiname,kol viskas išsilydys ir užvirs. Nukeliame indą nuo viryklės.
- Sodą nugesiname grietine ir sudedame i karštą masę. Įmušame kiaušinius ir viską gerai išmaišome.
- Dideliame inde išsijojame miltus ir pilame ant jų karštą medaus masę. Viską mediniu šaukštu išmaišome iki vientisumo. Tešla dedame ant maistinės plėvelės, suvyniojame ir kelias valandas palaikome šaldytuve.
- Pabarstome stalą miltais, dedame tešlą ir iš jos iškočiojame 3-4 mm storio lakštą. Išpjauname iš jo turimos torto formos dydžio lakštą. Tortui pagaminti reikės 5 lakštų.
- Skardas išklojame kepimo popieriumi. Į jas dedame lakštus ir kepame įkaitintoje iki 170 C orkaitėje apie 7 minutes. Iškepusius lakštus paliekame atvėsti.
- Paruošiame kremą. Į maišyklę dedame grietinę, maskarponės sūrį ir beriame cukrų. Plakame iki vientisos ir purios masės. Įdedame citrinos sultys ir nutarkuotą žievelės dalį, viską vėl išmaišome. Kremas turėtų šiek tiek sutirštėti.
- Į kepimo formos dugną klojame pirmąjį lakštą, pilame ant jo 1/4 kremo ir paskirstome jį. Tada dedame antrąjį lakštą ir vėl pilame 1/4 kremo. Taip susluoksniuojame visus 5 lakštus. Tortą dedame šaltai ir paliekame pastovėti.
- Sustingusį tortą išpjauname iš formos. Išplakame grietinėlę su trupučiu cukraus. Aptepame ja torto viršų ir šonus. Tortą aplipiname trupiniais (juos galite gauti iš likusių nepanaudotų medaus lakštų). Skanaus :D
Komentarai
Rašyti komentarą