Vyniotinis su mandarinais

Ingredientai:
Biskvitui:
- 120 g. miltų
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 3 kiaušiniai
- 115 g. cukraus
- 1 šaukštas karšto vandens
Kremui:
- 125 g. maskarponės
- 175 ml. grietinėlės
- cukraus pagal skonį
- 2 mandarinų žievelės
- 2 šaukštai mandarinų sulčių
- 1 šaukštas citrinos sulčių
- 1 mandarinas supjaustytas gabaliukais
Darbo eiga:
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Skardos dugną ir kraštus išklokite pergamentiniu popieriumi.
- Miltus su kepimo milteliais kelis kartus persijokite.
- Elektrine maišykle dubenyje kiaušinius plakite tol, kol masė sutirštės ir pabals. Po truputį ir visą laiką plakdami berkite cukrų, plakite kol mišinys pasidarys balsvai geltonas ir ims blizgėti.
- Mentele arba metaliniu šaukštu vikriais ir švelniais judesiais įmaišykite išsijotus miltus ir vandenį. Masę paskleiskite skardoje, aplyginkite paviršių. Kepkite 12-15 min., kol kepinys šiek tiek pagels ir pasidarys kietokas.
- Drėgną virtuvės rankšluostį užklokite pergamentinio popieriaus lakštu. Apibarstykite cukraus pudra. Plokštainį išimkite iš skardos ir padėkite ant popieriaus, palaikykite 2 min. Plokštainį su popieriumi atsargiai suvyniokite, palikite 5 min.
- Per tą laiką maskarponės sūrį išplakite su cukrumi, mandarinų žievele, sultimis. Po to supilkite grietinėle ir atsargiai plakite, kad nesuskystėtų ( jeigu taip nutiks kremą pašaldykite ir vėliau plakdami įspauskite daugiau citrinos sulčių).
- Išvyniokite plokštainį ir aptepkite jį kremu, sudėkite mandarinų gabaliukus ir vėl suvyniokite. Aplyginkite vyniotiniui galus ir papuoškite likusiu kremu ir vaisiais. Skanaus!
Komentarai
Rašyti komentarą