Vyniotinis su mandarinais

Purus vyniotinis su mandarinais ir grietinėlės su maskarpone kremu puikiai tinka tiems kas nori pailsėti nuo sunkių, labai saldžių desertų ir ieško kažko gaivesnio ir lengvesnio. Mandarinus galite keisti ir kitokiais citrusiniais vaisiais arba uogomis.

Ingredientai:

Biskvitui:
  • 120 g. miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 3 kiaušiniai
  • 115 g. cukraus
  • 1 šaukštas karšto vandens
Kremui:
  • 125 g. maskarponės
  • 175 ml. grietinėlės
  • cukraus pagal skonį
  • 2 mandarinų žievelės
  • 2 šaukštai mandarinų sulčių
  • 1 šaukštas citrinos sulčių
  • 1 mandarinas supjaustytas gabaliukais
Darbo eiga:
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Skardos dugną ir kraštus išklokite pergamentiniu popieriumi.
  2. Miltus su kepimo milteliais kelis kartus persijokite.
  3. Elektrine maišykle dubenyje kiaušinius plakite tol, kol masė sutirštės ir pabals. Po truputį ir visą laiką plakdami berkite cukrų, plakite kol mišinys pasidarys balsvai geltonas ir ims blizgėti.
  4. Mentele arba metaliniu šaukštu vikriais ir švelniais judesiais įmaišykite išsijotus miltus ir vandenį. Masę paskleiskite skardoje, aplyginkite paviršių. Kepkite 12-15 min., kol kepinys šiek tiek pagels ir pasidarys kietokas.
  5. Drėgną virtuvės rankšluostį užklokite pergamentinio popieriaus lakštu. Apibarstykite cukraus pudra. Plokštainį išimkite iš skardos ir padėkite ant popieriaus, palaikykite 2 min. Plokštainį su popieriumi atsargiai suvyniokite, palikite 5 min.
  6. Per tą laiką maskarponės sūrį išplakite su cukrumi, mandarinų žievele, sultimis. Po to supilkite grietinėle ir atsargiai plakite, kad nesuskystėtų ( jeigu taip nutiks kremą pašaldykite ir vėliau plakdami įspauskite daugiau citrinos sulčių).
  7.  Išvyniokite plokštainį ir aptepkite jį kremu, sudėkite mandarinų gabaliukus ir vėl suvyniokite. Aplyginkite vyniotiniui galus ir papuoškite likusiu kremu ir vaisiais. Skanaus! 


Komentarai

Populiarūs įrašai