Šokoladainis (Brownie)
Visame pasaulyje puikiai žinomas pyragas pavadinimu Brownie. Patiks visiems šokolado mėgėjams. Jei mėgstate galite taip pat jį pagardinti riešutų sviestu.
Ingredientai:
Recepto šaltinis: knyga "Beatos virtuvė: šimtas ir dar daugiau geriausių mano receptų"
Ingredientai:
- 200 g. kokybiško tamsaus šokolado
- 250 g. sviesto
- 3 kiaušiniai
- 200 g. cukraus
- 150 g. miltų
- 2 šaukštai kakavos miltelių
- 1 žiupsnelis druskos
- 0,25 šaukštelio kepimo miltelių
- 100 g. karamelės (Rududu)
Gaminimo eiga:
- Indą, kuriame kepsime šokoladainį, būtina iškloti kepimo popieriumi, kitaip bus sunku jį iškrapštyti. Taigi formą ištepame sviestu ir išklojame popieriumi.
- Šokoladą ir sviestą ištirpiname ant garų vonelės ( dubenį su produktais statome ant puodo su verdančiu vandeniu, kad dugnas neliestų vandens) ir viską išmaišome.
- Kitame dubenyje kiaušinius lengvai suplakame su cukrumi.
- Miltus sumaišome su kakava, druska ir kepimo milteliais.
- Kai sviestas su šokoladu ištirpsta, nukeliame nuo ugnies. Greitai maišydami šokolado ir sviesto masę supilame į kiaušinius. Tada beriame miltus, sumaišome, kad būtų vientisa masė.
- Supilame tešlą į kepimo indą ir tada tolygiai į kiekvieną busimą kvadratėlį įdedame po nedidelį šaukštelį rududu ir lengvai paspaudžiame.
- Viską kepame 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. Leidžiame šokoladainiui atšalti. Skanaus !
Recepto šaltinis: knyga "Beatos virtuvė: šimtas ir dar daugiau geriausių mano receptų"
Komentarai
Rašyti komentarą