Šokoladainis (Brownie)

Visame pasaulyje puikiai žinomas pyragas pavadinimu Brownie. Patiks visiems šokolado mėgėjams. Jei mėgstate galite taip pat jį pagardinti riešutų sviestu.

Ingredientai:

  • 200 g. kokybiško tamsaus šokolado
  • 250 g. sviesto
  • 3 kiaušiniai
  • 200 g. cukraus
  • 150 g. miltų
  • 2 šaukštai kakavos miltelių
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 0,25 šaukštelio kepimo miltelių
  • 100 g. karamelės (Rududu)
Gaminimo eiga:
  1. Indą, kuriame kepsime šokoladainį, būtina iškloti kepimo popieriumi, kitaip bus sunku jį iškrapštyti. Taigi formą ištepame sviestu ir išklojame popieriumi. 
  2. Šokoladą ir sviestą ištirpiname ant garų vonelės ( dubenį su produktais statome ant puodo su verdančiu vandeniu, kad dugnas neliestų vandens) ir viską išmaišome.
  3. Kitame dubenyje kiaušinius lengvai suplakame su cukrumi.
  4. Miltus sumaišome su kakava, druska ir kepimo milteliais.
  5. Kai sviestas su šokoladu ištirpsta, nukeliame nuo ugnies. Greitai maišydami šokolado ir sviesto masę  supilame į kiaušinius. Tada beriame miltus, sumaišome, kad būtų vientisa masė.
  6. Supilame tešlą į kepimo indą ir  tada tolygiai į kiekvieną busimą kvadratėlį  įdedame po nedidelį šaukštelį rududu ir lengvai paspaudžiame.
  7. Viską kepame 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. Leidžiame šokoladainiui atšalti. Skanaus !


Recepto šaltinis:  knyga "Beatos virtuvė: šimtas ir dar daugiau geriausių mano receptų"

Komentarai

Populiarūs įrašai