Sūrio pyragas
Šiam pyragui galite pritaikyti įvairiausių skonio variacijų. Pavyzdžiui galite prieš kepant į kreminę masę panardinti rududu gabalėlių arba jei norite gaivesnio skonio įtarkuoti citrinos, laimų žievelės ir įpilti šiek tiek jų sulčių, pasinaudokite vaizduote.
Ingredientai:
Pyrago pagrindui:
- 220 g. sausainių
- 100 g. sviesto
Pyragui:
- 3 kiaušiniai
- 150 g. cukraus
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
- 250 g. kreminio sūrio ( maskarponės)
- apie 240 g. varškės ( jei norite tikro sūrio pyrago varškę pakeiskite papildomais 250 g. maskarponės )
- 3-4 šaukštai miltų
- 4 - 5 šaukštai grietinės
Gamybos eiga:
- Ištirpiname sviestą. Iki trupinių susmulkiname sausainius. Sviestą supilame į trupinius, pamaišome ir gautą masę paskirstome kepimo formoje (20 - 23 cm).
- Pyrago pagrindą dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 12 min.
- Kreminį sūrį, cukrų, kiaušinius sumaišome iki vientisos masės. Sudedame varškę ir dar kartą maišome kol neliks varškės gumuliukų (tai geriausia daryti su elektriniu plaktuvu). Įmaišome miltus ir grietinę.
- Gautą masę supilame ant iš orkaitės ištraukto ir šiek tiek pravėsusio sausainių pagrindo. Kepame apie 50 min. 170 laipsnių orkaitėje.
- Iškeptą pyragą būtina atvėsinti, galima palaikyti šaldytuve per naktį ir ragauti tik kitą dieną.
Papuošti galite sausainių trupiniais, plakta grietinėle, uogomis ....
Komentarai
Rašyti komentarą