Kokosinis žaliųjų citrinų keksas

- 200 g. sviesto
- 200 g. cukraus
- 2 žaliosios citrinos
- 4 kiaušiniai
- 3 šaukštai kokosų pieno (galima pakeisti paprastu pienu, tačiau keksas nebus toks kokosinis)
- 50 g. kokoso drožlių
- 200 g. miltų
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 4 šaukštai cukraus
Paruošimo būdas:
- Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi. Įkaitinkite orkaite iki 160°C.
- Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi ir nutarkuota citrinų žievele iki purumo.
- Po vieną įmuškite kiaušinius ir maišykite iki vientisos masės. Supilkite kokosų pieną.
- Įmaišykite miltus su kepimo milteliais ir kokoso drožles. Jei tešla atrodo per tiršta įdėkite dar šiek tiek kokosų pieno.
- Supilkite tešlą į kepimo skardą ir kepkite apie 30 min. arba tol kol medinis pagaliukas ištrauktas iš kepinio centro bus švarus. Kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo pasirinktos kepimo formos.
- Sumaišykite citrinų sultys su cukrumi. Kai keksas iškeps jo paviršių subadykite šakute (tai leis sirupui susigerti į keksą) ir aplaistykite sirupu.
Informacijos šaltiniai: http://thebakingexplorer.com/coconut-and-lime-loaf-cake/
Komentarai
Rašyti komentarą