Kokosinis žaliųjų citrinų keksas

Šis keksas mažai kuo skiriasi nuo ankščiau aprašyto citrininio kekso "Citrinukas". Pagrindinis skirtumas tik tame, jog vietoj paprastų citrinų naudojamos žaliosios ir taip pat dedama kokoso drožlių. 


Reikės:
  • 200 g. sviesto
  • 200 g. cukraus
  • 2 žaliosios citrinos
  • 4 kiaušiniai
  • 3 šaukštai kokosų pieno (galima pakeisti paprastu pienu, tačiau keksas nebus toks kokosinis)
  • 50 g. kokoso drožlių
  • 200 g. miltų 
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 4 šaukštai cukraus
Paruošimo būdas:
  1. Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi. Įkaitinkite orkaite iki 160°C.
  2. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi ir nutarkuota citrinų žievele iki purumo.
  3. Po vieną įmuškite kiaušinius ir maišykite iki vientisos masės. Supilkite kokosų pieną.
  4. Įmaišykite miltus su kepimo milteliais ir kokoso drožles. Jei tešla atrodo per tiršta įdėkite dar šiek tiek kokosų pieno.
  5. Supilkite tešlą į kepimo skardą ir kepkite apie 30 min. arba tol kol medinis pagaliukas ištrauktas iš kepinio centro bus švarus. Kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo pasirinktos kepimo formos.
  6. Sumaišykite citrinų sultys su cukrumi. Kai keksas iškeps jo paviršių subadykite šakute (tai leis sirupui susigerti į keksą) ir aplaistykite sirupu.



Komentarai

Populiarūs įrašai