Mielinės spurgos su glaistu
Reikės:
- 70 g. sviesto
- 375 ml šilto pieno
- 75ml šilto vandens (35-45*C)
- 3 šaukšteliai sausų mielių
- 50 g. cukraus
- 1/2 šaukštelio muskato riešuto
- 2 kiaušiniai
- 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
- 660g miltų
- 2-3 litrai aliejaus
Glazūrai:
- 400g cukraus pudros
- 2 šaukšteliai medaus
- lašas vanilės ekstrakto
- 90ml šilto vandens
Gaminimo eiga:
- Pirmiausia, mieles sudedame į puodelį su šiltu vandeniu ir išmaišę leidžiame pastovėti 10 min.
- Dubenyje sviestą sumaišome su pašildytu pienu ir leidžiame jam ištirpti, sudedame cukrų, muskatą.
- Aktyvuotas mieles sudedame į dubenį su pienu (ne karštu, o pravėsusiu).
- Įmaišome paplaktus kiaušinius, sudedame dalį miltų, maišome ir dedame likusius miltus. Maišome dar kelias minutes. Tešlą perdedame į aliejumi išteptą dubenį, uždengiame ir leidžiame šiltoje patalpoje pakilti (minimum valandai).
- Iškočiojame ant pamiltuoto paviršiaus, išspaudžiame norimos formos spurgytes.
- Jas dedame dar maždaug 30 min. pakilti į šiltą vietą.
- Įkaitiname aliejų ir verdame spurgas iki auksinio rudumo.
- Pasigaminame glaistą. Į cukraus pudrą pilame vandenį su ištirpintu medumi ir vanilės ekstraktu, gerai išmaišome.
- Spurgas pamirkome glaiste ir paliekame nudžiūti. Skanaus!
Komentarai
Rašyti komentarą