Mielinės spurgos su glaistu



Reikės:
  • 70 g. sviesto
  • 375 ml šilto pieno
  • 75ml šilto vandens (35-45*C)
  • 3 šaukšteliai sausų mielių
  • 50 g. cukraus 
  • 1/2 šaukštelio muskato riešuto
  • 2 kiaušiniai
  • 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 660g miltų
  • 2-3 litrai aliejaus
Glazūrai:
  • 400g cukraus pudros
  • 2 šaukšteliai medaus
  • lašas vanilės ekstrakto
  • 90ml šilto vandens

Gaminimo eiga:
  1. Pirmiausia, mieles sudedame į puodelį su šiltu vandeniu ir išmaišę leidžiame pastovėti 10 min. 
  2.  Dubenyje sviestą sumaišome su pašildytu pienu ir leidžiame jam ištirpti, sudedame cukrų, muskatą.
  3. Aktyvuotas mieles sudedame į dubenį su pienu (ne karštu, o pravėsusiu).
  4. Įmaišome paplaktus kiaušinius, sudedame dalį miltų, maišome ir dedame likusius miltus. Maišome dar kelias minutes. Tešlą perdedame į aliejumi išteptą dubenį, uždengiame ir leidžiame šiltoje patalpoje pakilti (minimum valandai).
  5. Iškočiojame ant pamiltuoto paviršiaus, išspaudžiame norimos formos spurgytes.
  6. Jas dedame dar maždaug 30 min. pakilti į šiltą vietą.
  7. Įkaitiname aliejų ir verdame spurgas iki auksinio rudumo.
  8. Pasigaminame glaistą. Į cukraus pudrą pilame vandenį su ištirpintu medumi ir vanilės ekstraktu, gerai išmaišome.
  9. Spurgas pamirkome glaiste ir paliekame nudžiūti. Skanaus!




Komentarai

Populiarūs įrašai