Žemės riešutų sviesto sausainiai



Ingredientai:
  • ¼ puodelio (65 g) žemės riešutų sviesto
  • 30 g minkšto sviesto
  • ½ puodelio (100 g) rudojo cukraus
  • 1 kiaušinis
  • ½ arb. š. vanilės ekstrakto
  • ¾ puodelio (105 g) miltų
  • ½ arb. š. kepimo miltelių
  • 2 valg. š. cukraus sausainiams apvolioti
Gaminimo eiga:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Pasiruoškite kepimo skardą ir išklokite ją kepimo popieriumi.
2. Elektriniu plaktuvu išplakite riešutų sviestą ir minkštą sviestą iki vientisos masės. Suberkite rudąjį cukrų ir dar kartą išplakite. Įmuškite kiaušinį, supilkite vanilės ekstraktą. Dar kartą išplakite iki vientisos masės.
3. Į kitą dubenį išsijokite miltus. Sumaišykite su kepimo milteliais.
4. Miltų mišinį suberkite į riešutų sviesto plakinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
5. Į lėkštę suberkite cukrų, skirtą apviliojimui.
6. Semkite po arbatinį šaukštelį tešlos ir tarp delnų suformuokite į mažus apvalius kamuolėlius. Kiekvieną kamuolėlį apvoliokite cukruje ir perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Tarp kamuolėlių skardoje palikite apie 5 cm tarpus, kadangi kepdami jie išsiplės.
7. Kepkite sausainius įkaitintoje orkaitėje apie 12 minučių, kol jie taps gražiai auksinės spalvos, o jų paviršius šiek tiek sutrūkinės.
8. Kadangi iškepę sausainiai bus labai minkšti, išėmę sausainius iš orkaitės, palikite atvėsti kepimo skardoje bent 10 minučių. Vėsdami sausainiai sutvirtės. Perkelkite juos ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.





Receptas paimtas iš: https://www.sauletavirtuve.lt/zemes-riesutu-sviesto-sausaineliai/

Komentarai

  1. Mūsų receotas: https://welovelithuania.com/riesutu-sviesto-sausainiai/

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai