Tortas su baltojo šokolado citrininiu kremu ir vaisiais
Ingredientai:
Biskvitui:
- 6 kiaušinių (M dydžio);
- 200 g cukraus;
- 200 g miltų;
- 0.5 šaukštelio kepimo miltelių
Kremui:
- 200 g. baltojo šokolado
- 1 L dydžio kiaušinio
- 100 g. cukraus
- 50 ml citrinos sulčių
- 300 ml plakamosios grietinėlės
Biskvitui sudrėkinti:
- 100 ml vandens
- 20 g cukraus
- šlakelio citrinų sulčių
- vanilės esencijos ar vanilinio cukraus
Papildomai:
- Kiviai
- Braškės
Gaminimo eiga:
Biskvitas:
- Kambario temperatūros kiaušinius labai gerai išplakite su cukrumi. Cukrus turi visiškai ištirpti, o masė būti puri, balta, jos tūris turi padidėti beveik trigubai.
- Miltus persijokite ir dalimis, po porą šaukštų įmaišykite į kiaušinių masę kartu su kepimo milteliais. Maišykite mentele, tarsi piešdami aštuntuką.
- Supilkite į kepimo popieriumi išklotą ir riebalais pateptą kepimo formą. Kepkite iki 170°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 min.
- Biskvitui iškepus, truputį praverkite dureles ir palaikykite biskvitą orkaitėje dar 5 - 10 min. Tuomet biskvitą ištraukite, dar 10 min. leiskite atvėsti formoje, švelniai apibraukite kraštelius peiliu, atsekite, padėkite vėsti ant grotelių, nuimkite formos dugną.
- Leiskite biskvitui visiškai atvėsti. Šį biskvitą galėsite perpjauti į 2 - 3 dalis.
Kremas:
- Susmulkinkite šokoladą.
- Nedideliame prikaistuvyje išplakite kiaušinį su cukrumi.
- Prikaistuvį padėkite ant vandens vonelės ir nuolat maišydami pilkite citrinų sultis. Kaitinkite, kol masė sutirštės.
- Nukaiskite ir suberkite šokoladą, pamaišykite, kol ištirps. Ataušinkite.
- Išplakite grietinėlę ir sumaišykite su kiaušinio ir šokolado mase.
Sulaistymui:
- Į dubenėlį supilame karštą vandenį ir cukrų, išmaišome, kol cukrus ištirps, įmaišome citrinų sultis ir vanilinį cukrų ar šlakelį vanilės esencijos.
Konstravimas:
- Biskvitus sulaistome su sirupu ir sluoksniuojame su baltojo šokolado citrininiu kremu ir kiviais, galima pertepti papildomai norima uogiene.
- Leidžiame pastovėti šaltai ir vėliau papuošiame likusiu kremu ir braškėmis.
Komentarai
Rašyti komentarą