Tortas su baltojo šokolado citrininiu kremu ir vaisiais

Ingredientai:

Biskvitui:

  • 6 kiaušinių (M dydžio);
  • 200 g cukraus;
  • 200 g miltų;
  • 0.5 šaukštelio kepimo miltelių
Kremui:

  • 200 g. baltojo šokolado 
  • 1 L dydžio kiaušinio
  • 100 g. cukraus
  • 50 ml citrinos sulčių
  • 300 ml plakamosios grietinėlės
Biskvitui sudrėkinti:
  • 100 ml vandens
  • 20 g cukraus
  • šlakelio citrinų sulčių
  • vanilės esencijos ar vanilinio cukraus
Papildomai:
  • Kiviai 
  • Braškės
(arba įvairūs kiti vaisiai)

Gaminimo eiga:

Biskvitas:
  1. Kambario temperatūros kiaušinius labai gerai išplakite su cukrumi. Cukrus turi visiškai ištirpti, o masė būti puri, balta, jos tūris turi padidėti beveik trigubai.
  2. Miltus persijokite ir dalimis, po porą šaukštų įmaišykite į kiaušinių masę kartu su kepimo milteliais. Maišykite mentele, tarsi piešdami aštuntuką.
  3. Supilkite į kepimo popieriumi išklotą ir riebalais pateptą kepimo formą. Kepkite iki 170°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 min.
  4. Biskvitui iškepus, truputį praverkite dureles ir palaikykite biskvitą orkaitėje dar 5 - 10 min. Tuomet biskvitą ištraukite, dar 10 min. leiskite atvėsti formoje, švelniai apibraukite kraštelius peiliu, atsekite, padėkite vėsti ant grotelių, nuimkite formos dugną.
  5. Leiskite biskvitui visiškai atvėsti.  Šį biskvitą galėsite perpjauti į 2 - 3 dalis.
Kremas:
  1. Susmulkinkite šokoladą.
  2. Nedideliame prikaistuvyje išplakite kiaušinį su cukrumi.
  3. Prikaistuvį padėkite ant vandens vonelės ir nuolat maišydami pilkite citrinų sultis. Kaitinkite, kol masė sutirštės.
  4. Nukaiskite ir suberkite šokoladą, pamaišykite, kol ištirps. Ataušinkite. 
  5. Išplakite grietinėlę ir sumaišykite su kiaušinio ir šokolado mase.
Sulaistymui: 
  1. Į dubenėlį supilame karštą vandenį ir cukrų, išmaišome, kol cukrus ištirps, įmaišome citrinų sultis ir vanilinį cukrų ar šlakelį vanilės esencijos.
Konstravimas:
  1. Biskvitus sulaistome su sirupu ir sluoksniuojame su baltojo šokolado citrininiu kremu ir kiviais, galima pertepti papildomai norima uogiene.
  2. Leidžiame pastovėti šaltai ir vėliau papuošiame likusiu kremu ir braškėmis.






Komentarai

Populiarūs įrašai