Apelsininiai sausainiai

 Ingredientai:

Sausainiams:

  • 255 g. miltų
  • 1¼ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • ½ arbatinio šaukštelio druskos
  • 150 g. cukraus
  • 113 g. sviesto (minkšto)
  • 1 šaukštas apelsino žievelės ( apie 2 apelsinų)
  • 1 didelis kiaušinis
  • ½ puodelio šviežių apelsinų sulčių ( apie 120ml)

Glazūrai:
  • 120 g. cukraus pudros
  • 1/2 apelsino žievelės
  • 1–2 šaukštai šviežių apelsinų sulčių
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto lydyto
Darbo eiga:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C . Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Vidutiniame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
  3. Dideliame dubenyje sumaišykite cukrų, sviestą ir žievelę iki šviesios ir purios masės. Įmuškite kiaušinį ir plakite, kol gerai susimaišys.
  4. Suberkite miltus pakaitomis su apelsinų sultimis į plakinį ir maišykite kol visiškai susimaišys.
  5. Iš tešlos formuokite 1 valgomojo šaukšto rutuliukus ir dėkite ant kepimo skardos, palikdami tarp jų tarpus kepant plėstis.
  6. Kepkite apie 10 minučių. Leiskite atvėsti keletą minučių skardoje, tada perkelkite ant grotelių, kad visiškai atvėstų.
  7. Glajui pagaminti nedideliame dubenyje išplakite cukraus pudrą, žievelę, sultis ir lydytą sviestą iki vientisos masės. Kiekvieno sausainio viršų ištepkite glajumi. Leiskite sausainiams pastovėti, kol glajus sustings, apie 20 minučių. Skanaus ❤


Receptas paimtas iš: https://preppykitchen.com/orange-cookies/ 

Komentarai

Populiarūs įrašai