Tortas "Meškiukui Rudnosiukui patinka džemas"

Iš šio kiekio ingredientų gaunasi du tokie tortukai arba vienas tikrai didelis. Todėl, jei norite, galite mažinti ingredientų kiekį per puse arba daryti tik vieno tipo biskvitą ir mažiau kremo. Taip pat galima apelsinų džemą pakeisti kito tipo džemu ar uogiene. Žodžiu tikrai galima pasitelkti vaizduotę ir paeksperimentuoti su įvairiomis variacijomis.

Ingredientai:

Biskvitams:

Šokoladinis:

  • 4 kiaušinių
  • 160 g cukraus
  • 50 g aliejaus
  • 160 g miltų
  • 20 g kakavos
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnio druskos
Karamelinis:
  • 3 kiaušiniai
  • 175 g cukraus 
  • 200 g. ''Rududu''
  • 200 g. grietinės
  • 200-220 g. miltų  (miltų kiekis priklauso nuo kiaušinių dydžio)
  • 2 arb. š. kepimo miltelių
Pertepimams:
Karamelinis kremas:
  • 200 g. sviesto
  • 400 g. ''Rududu''
Apelsinų džemas:
  • 1 apelsinas
  • cukraus savo nuožiūra
Grietinėlės kremas:
  • apie 800 g. grietinėlės (35 % riebumo)
  • 4 vid.š. cukraus
Biskvitams sudrėkinti:
  • 100 ml vandens
  • 20 g cukraus
  • šlakelio citrinų sulčių
  • vanilės esencijos ar vanilinio cukraus
Darbo eiga:
Šokoladinio biskvito paruošimas:
  1. Kiaušinius išplakame su cukrumi iki baltų putų. 
  2. Sulėtinę plaktuvo greitį įplakame aliejų. 
  3. Dubenyje persijojame miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Juos atsargiai mentele įmaišome į plakinį. Geriausia drąsiai maišyti iš apačios į viršų, kol neliks miltų mišinio gumulėlių. 
  4. Supilame į 20 cm skersmens apvalią atsegamą kepimo formą ir kepame 180 °C temperatūroje apie 30–35 minutes. Įsmeigus į biskvitą medinį pagaliuką ir jį ištraukus, jis turi būti sausas.
Karamelinio biskvito paruošimas:
  1. Biskvitui išplakame kiaušinius su cukrumi. Cukrus turi ištirpti, o masė padidėti kelis kartus. Dedame kambario temperatūros Rududu ir išplakame, kad neliktų gumuliukų (geriausia su mikseriu).
  2. Pilame grietinę, maišome ir sijojame miltus su kepimo milteliais. Žiūrėkite pagal tešlos tirštumą. Jeigu kiaušiniai dideli, reikės daugiau miltų.
  3. Tešlą padaliname į 2 dalis. Vieną dalį pilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir šauname į 180 °C  įkaitintą orkaitę. Kepame 15-20 min.
  4. Iškepus  biskvitui, jį atvėsiname. Tą patį padarome ir su likusia dalimi tešlos. Atvėsusius biskvitus padaliname per pusę. Turėsite 4 biskvitus. (Galima kepti ir visą tešlą ant 160 °C  temp. 1h)
Apelsininio džemo gaminimas:
  1. Apelsiną gerai nuplaukite, galus nupjaukite ir išmeskite, daržovių skustuku arba peiliu nupjaustykite viršutinį žievelės sluoksnį, stengdamiesi neliesti baltosios dalies. Nuluptas žieveles užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite dvi minutes ir nusunkite, atidėkite į šalį.
  2. Baikite lupti apelsiną, nuimdami baltąją dalį, supjaustykite vaisių mažais gabaliukais. Sėklas išmeskite. 
  3. Apelsiną užpilkite puode cukrumi, užkaiskite ant vidutinio stiprumo ugnies. Susidariusias putas nugriebkite. Maždaug po 15 minučių nuo virimo pradžios sudėkite apelsinų žieveles, viską pertrinkite elektriniu smulkintuvu.
  4. Pavirkite dar 10 minučių ir patikrinkite konsistenciją (arbatinį šaukštelį masės dėkite ant lėkštutės ir pastatykite porai minučių į šaldiklį. Jeigu konsistencija gera, puodą galima nukaisti).
Kitų kremų paruošimas:
  1. Grietinėlę išplakame su cukrumi.
  2. Kambario temperatūros sviestą ir ''Rududu'' ištriname iki vientisos masės be gumuliukų.
Pasiruošiame sirupą: 
  1. Į vandenį pilame citrinos sultys, dedame cukrų. Išmaišome ir ragaujame. Sirupas turi būti saldžiarūgštis.
Konstruojame tortą: 
  1. Atvėsusius biskvitus supjaustome į norimas dalis. 
  2. Pirmąjį lakštą (karamelinį ar šokoladinį) lengvai sulaistome cukraus sirupu ir aptepame karameliniu kremu ir apelsinu džemu. Tada dedame dalį grietinėlės kremo. Tą patį atliekame su antruoju lakštu ir t.t.t..  Aptepame tortą likusiu kremu. Puošiame pagal fantaziją ir norus. Skanaus ❤





Komentarai

Populiarūs įrašai