Vilmos obuolių ir varškės pyragas


Šis obuolių ir varškės pyragas, kurį suradau tinklaraštyje" Beatos virtuvė" puikiai tinka praskaidrinti ilgus ir tamsius rudens ar žiemos vakarus.  Pyrago ingredientai tikrai labai paprasti ir nesudėtingi. Mano nuomone kuo daugiau į šį pyragą įdėta obuolių tuo jis skanesnis.

Ingredientai:
  • 1 pakelio sviesto (180g)
  • 2 puodelių miltų
  • cukraus
  • cinamono
  • 500 gr. 9 proc. riebumo varškės
  • 3 kiaušinių
  • 9 didelių obuolių (kiekis priklauso nuo kepimo formos dydžio)

 Paruošimo būdas:
  1. Pirmiausia pasiruoškite trupininę tešlą. Sviestą apipilkite miltais, greit pakapokite peiliu ir pabaikite trinti pirštais. Turi gautis toks purus, smulkus sniegas, bet jei gausis kitaip nieko baisaus – svarbiausia, kad neliktų labai didelių sviesto gabalų. Tada į trupinius įdėkite cinamono ( pagal skonį ) ir įberkite cukraus vis paragaudami, turi būti pakankamai saldu, bet ne per saldu.
  2. Pasiruoškite varškę – įmuškite kiaušinius ir suplakite su 10 valgomų šaukštų cukraus ( galite dėti ir mažiau, jei obuoliai saldūs ), įdekite varškę, dar paplakite. Jei neturite mikserio, nieko tokio, galima ir rankomis varškę paruošti, bet tada varškės sluoksnis nebus toks glotnus.
  3. Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis.
  4. Viską paruošę formuokite pyragą. Į kepimo formos dugną įberkite daugiau nei pusę trupinių masės. Ant jos dėkite varškę ir išlyginkite paviršių, tada sudėkite ir paskirstykite supjaustytus obuolius. Jei norite, galite obuolius pabarstyti cinamono ir cukraus mišiniu. Pyrago paviršių pabaikite barstyti trupiniais.
  5. Orkaite įkaitinkite iki 180 laipsnių ir kepkite pyragą apie valandą ( kepimo laikas priklauso nuo pasirinktos kepimo formos ). Skanaus !



Komentarai

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai