Vyniotinis "Jonis"

Morenginis vyniotinis su žemės riešutais "Jonis". Švelnus, tiesiog tirpstantis burnoje. 

Reikės:
  • 4 kiaušinių baltymų
  • 120 g. cukraus
  • 100 g. cukraus pudros
  • 40 g. miltų
  • 160 g. žemės riešutų (pakepintų, nesūdytų)
  • 250 ml. grietinėlės (36 proc.)
  • 250 g. maskarponės sūrio
  • 200 g. uogų ( braškės, avietės, ...)
  • citrinos sulčių
Gaminimo eiga:
  1. Plakite kambario temperatūros baltymus, kai baltymai pradės baltėti, pamažu suberkite cukrų ir plakite tol, kol baltymai taps standūs ir blizgūs.
  2. Atsargiai įmaišykite cukraus pudrą ir miltus, po to sudėkite smulkintus riešutus ir dar šiek tiek pamaišykite.
  3. Gautą masę paskleiskite kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Dėkite kepti į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 10 min., tada sumažinkite iki 140 °C ir kepkite dar apie 10 min.
  4. Ant stalo pasitieskite kepimo popieriaus lapą. Ištrauktą iš orkaitės morenginį lakštą apverskite ant patiesto kepimo popieriaus ir nuimkite nuo viršaus kepimo popierių ant kurio jis kepė. Tada, kartu su popieriumi po apačia, sukite kepinį kaip vyniotinį. Palikite taip susuktą atvėsti.
  5. Suplakite grietinėlę su šiek tiek cukraus (pagal skonį), kitame inde išmaišykite maskarponę, kad neliktu gumuliukų. Grietinėlę sudėkite į maskarponę, įlašinkite citrinos sulčių ir dar šiek tiek paplakite.
  6. išvyniokite atvėsusį morenginį lakštą (jis gali šiek tiek trupėti), aptepkite pasigamintu kremu ir apdėliokite uogomis, uogų nedėkite iki pat galo. Atsargiai suvyniokite ir leiskite pastovėti šaltai. Tada papuoškite ir skanaukite. 

Komentarai

Populiarūs įrašai