Sviestiniai sausainiai "Millionaire shortbreads"

Smaližių svajonė, trijų nuostabių sluoksnių sausainiai. Jei norite galite įdėti savo mėgstamų riešutų arba pienišką šokoladą pakeisti juoduoju.

Ingredientai:

Sausainių tešlai reikės:
  • 60 g. cukraus
  • 120 g. minkšto sviesto
  • 180 g. miltų
Karamelei reikės:
  • 150 g. geltonojo cukrinių runkelių cukraus
  • 25 g. medaus
  • 175 g. sviesto
  • 1 saldinto sutirštinto pieno skardinės (397 g.)
  • 1/4 arb. šaukštelio druskos
  • 200 g. pieniško šokolado
Paruošimo būdas:
  1. Įkaitinkite orkaite iki 180 °C temperatūros.
  2. Į dubenį sudėkite minkštą sviestą ir suberkite cukrų. Maišykite tol, kol pagaminsite kremą.
  3. Suberkite miltus, išmaišykite ir suformuokite tešlos rutulį, tačiau minkydami nepersistenkite. Įdėkite tešlos rutulį į 21 x 21 cm kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir paskirstykite jį tolygiai.
  4. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 25 minutes, kol gražiai paruduos.
  5. Pagaminkite karamele: į puodą suberkite cukrinių runkelių cukrų, druską, sudėkite medų ir sviestą.Pastatykite puodą virš silpnos ugnies ir užvirkite. Virkite 3-4 min.
  6. Supilkite saldinto sutirštinto pieno skardinę, gerai išmaišykite, užvirkite ir tada virkite dar 8-10 min. virš silpnos ugnies nuolat maišydami.
  7. Karamelę supilkite tiesiai ant formoje vis dar esančios iškepusios tešlos. Palikite visiškai atvėsti.
  8. Virš vandens garų vonelės ištirpinkite šokoladą ir supilkite jį ant karamelės sluoksnio. Tolygiai paskirstykite šokoladą.
  9. Kai šokoladas pradės stingti, bet dar nebus kietas, aštriu peiliu supjaustykite pyragą į mažesnius gabalėlius.





















Receptas paimtas iš : Bernard Laurance knygos "Pasaulio desertai"

Komentarai

Populiarūs įrašai