Tortas "Juodasis miškas"

Tortas „Juodasis miškas“ nesupainiojamas su niekuo dėl jo tradicinės išvaizdos ir skonio, kuriam neįmanoma atsispirti. Šokoladinis biskvitas primena seną tamsų mišką, o vyšnios – tik trijuose Švarcvaldo regiono kaimuose dėvėtas tradicines skrybėlaites „Bollenhut“ su dideliais raudonais bumbulais. „Juodasis miškas“ – pats populiariausias tortas Vokietijoje. Siūlau būtinai šį nuostabų tortą pamėginti išsikepti ir patiems.


Ingredientai:

Biskvitui:
  • 4 kiaušinių
  • 160 g cukraus
  • 50 g aliejaus
  • 160 g miltų
  • 20 g kakavos
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnio druskos
Biskvitui sudrėkinti:
  • 100 ml vandens
  • 20 g cukraus
  • šlakelio citrinų sulčių
  • vanilės esencijos ar vanilinio cukraus
Šokoladiniam padažui:
  • 150 g juodojo šokolado
  • 200 g grietinėlės (35 % riebumo)
Vyšnių įdarui:
  • 400 g vyšnių (gali būti šaldytos)
  • 40 g cukraus
  • pusės citrinos sulčių
  • 1 šaukšto kukurūzų krakmolo
Kremui:
  • 250 g maskarponės
  • 50 g miltelinio cukraus
  • 1 šaukštelio vanilės esencijos arba cukraus
  • 350 g grietinėlės (35 % riebumo)
Paruošimo būdas:

  1. Kiaušinius išplakame su cukrumi iki baltų putų. Sulėtinę plaktuvo greitį įplakame aliejų. Dubenyje persijojame miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Juos atsargiai mentele įmaišome į plakinį. Geriausia drąsiai maišyti iš apačios į viršų, kol neliks miltų mišinio gumulėlių. Supilame į 20 cm skersmens apvalią atsegamą kepimo formą ir kepame 180 °C temperatūroje apie 30–35 minutes. Įsmeigus į biskvitą medinį pagaliuką ir jį ištraukus, jis turi būti sausas.
  2. Sulaistymui: į dubenėlį supilame karštą vandenį ir cukrų, išmaišome, kol cukrus ištirps, įmaišome citrinų sultis ir vanilinį cukrų ar šlakelį vanilės esencijos.
  3. Grietinėlę užviriname, kol kraštuose pradės kilti burbuliukai. Nukėlę nuo ugnies sudedame gabaliukais sulaužytą juodąjį šokoladą. Paliekame kelioms minutėms ir gerai išmaišome, kol šokoladas visiškai ištirps. Paliekame atvėsti.
  4. Vyšnias suberiame į puodą kartu su cukrumi, citrinų sultimis . Užverdame. Jei skystis apsemia vyšnias, dalį nupilame. Kukurūzų krakmolą sumaišome su trupučiu šalto vandens, supilame į vyšnias ir paverdame, nuolat maišydami, kol masė sutirštės. Paliekame atvėsti.
  5. Maskarponę išplakame su milteliniu cukrumi ir vanile, kol nelieka gumulėlių.  Grietinėlę plakame iki standumo atskirai ir po to sumaišome su maskarpone.
  6. Konstruojame tortą: atvėsusį biskvitą supjaustome į tris dalis. Pirmąjį lakštą lengvai sulaistome cukraus sirupu ir aptepame šokolado padažu. Tada dedame dalį kremo ir vyšnių įdaro. Tą patį atliekame su antruoju lakštu. Uždėję trečiąjį lakštą jį tik sudrėkiname. Aptepame tortą likusiu kremu. Puošiame pagal fantaziją ir norus. 





Komentarai

Populiarūs įrašai