Sūrio pyragas


Šiam pyragui galite pritaikyti įvairiausių skonio variacijų. Pavyzdžiui galite prieš kepant į kreminę masę panardinti rududu gabalėlių arba jei norite gaivesnio skonio įtarkuoti citrinos, laimų žievelės ir įpilti šiek tiek jų sulčių, pasinaudokite vaizduote.

Ingredientai:


Pyrago pagrindui:
  • 220 g. sausainių
  • 100 g. sviesto
Pyragui:
  • 3 kiaušiniai
  • 150 g. cukraus
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • 250 g. kreminio sūrio ( maskarponės)
  • apie 240 g. varškės ( jei norite tikro sūrio pyrago varškę pakeiskite papildomais 250 g. maskarponės )
  • 3-4 šaukštai miltų
  • 4 - 5 šaukštai grietinės
Gamybos eiga:
  1. Ištirpiname sviestą. Iki trupinių susmulkiname sausainius. Sviestą supilame į trupinius, pamaišome ir gautą masę paskirstome kepimo formoje (20 - 23 cm).
  2. Pyrago pagrindą dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 12 min.
  3. Kreminį sūrį, cukrų, kiaušinius sumaišome iki vientisos masės. Sudedame varškę ir dar kartą maišome kol neliks varškės gumuliukų (tai geriausia daryti su elektriniu plaktuvu). Įmaišome miltus ir grietinę.
  4. Gautą masę supilame ant iš orkaitės ištraukto ir šiek tiek pravėsusio sausainių pagrindo. Kepame apie 50 min. 170 laipsnių orkaitėje.
  5. Iškeptą pyragą būtina atvėsinti, galima palaikyti šaldytuve per naktį ir ragauti tik kitą dieną.
Papuošti galite sausainių trupiniais, plakta grietinėle, uogomis ....



Komentarai

Populiarūs įrašai