Pyragas "Blondinas"

Šis pyragas dar kitaip yra vadinamas šokoladainio (braunio) broliu. Pyragas "Blondinas" taip pat yra labai gardus ir savo tekstūra primena braunį . Dar vienas jo privalumas, jog jį lengva pagaminti. Jeigu norite galite jį valgyti su ledais ir uogomis arba papuošti apliedami viršų šokoladu. Jį aptikau skaitydama Beatos Nicholson kepinių knygą. Receptą taip pat galite rasti šia nuoroda: http://www.beatosvirtuve.lt/recipes/odetos-blondinas/

Pyragas "Blondinas"

Ingredientai:
  • 150 g balto šokolado
  • 120 g sviesto
  • 170 g miltų
  • 150 g cukraus
  • 150 g anakardžių riešutų (aš kartais naudoju ir kitokius)
  • 2 kiaušiniai
  • 1/2 šaukšt. vanilės ekstrakto
  • Žiupsnelio druskos

Paruošimo būdas:
  1. Įjunkite orkaitę - temperatūra 170 °C. Kepti geriausia kvadratinėje formelėje ar inde, kurių kraštinių ilgis apie 25-30 cm. Indą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Sviestą kartu su gabaliukais sulaužytu šokoladu sudėkite į dubenį, jį uždėkite ant puodo su verdančiu vandeniu taip, kad dubuo nesiektu vandens. Kai vanduo puode užvirs, galite išjunkti ugnį - sviestas su šokoladu jau turėtų būti ištirpę. Gerai pamaišykite , kad jie taptų vientisa mase.
  3. Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir vanilės ekstraktu, pamažu pilkite sviesto ir šokolado mišinį ir maišykite.
  4. Į gautą masę suberkite miltus su trupučiu druskos ir riešutus. Išmaišykite ir pilkite į kepimo indą. Kepkite apie 45 min. Blondino viršus turi būti sutvirtėjęs, pyragas neturi liulėti, bet turi būti gana minkštas. Dabar pyragui leiskite atvėsti, o paskui supjaustykite jį mažais gabaliukais. Skanaus!


Pyragas "Blondinas"

Komentarai

Populiarūs įrašai