Citrininis keksas "Citrinukas"


Šis keksas tiesiog tirpsta burnoje. Jis lengvas ir purus, taip pat ne per saldus, nes jaučiasi citrinos rūgštelė. Keksas turėtų būti dar šiltas kai ant viršaus liejamas sirupas, tačiau ne karštas. Taip jis geriau sugers citrinų sirupą ir paliks cukraus kristalėlius ant viršaus.

Ingredientai:
  • 225g sviesto (minkšto)
  • 225g cukraus 
  • 275g miltų 
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • 4 kiaušiniai
  • 4 šaukštai pieno
  • 2 citrinų žievelių
 Sirupui:
  • 175g cukraus
  • 2 citrinų sulčių
Paruošimo būdas:
  1. Kepimo indą  (maždaug 30 x 23 x 4 cm ) išklokite kepimo popieriumi. Įkaitinkite orkaite iki 160°C.
  2. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, tada įmuškite kambario temp. kiaušinius ir viską išplakite (tik ne per ne lyg smarkiai). Supilkite pieną ir išmaišykite, dėkite citrinų žieveles ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, dar karta išmaišykite, kol neliks jokių miltų gumuliukų. Visam tam aš naudojau mikserį, bet galite daryti ir rankomis.
  3. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo formą ir dėkite kepti apie 35-40 min.
  4. Iškepusį keksą palikite kelėtai minučių atvėsti ir išimkite iš formos.
  5. Sirupui sumaišykite citrinos sultys su cukrumi iki bėgančios konsistencijos. Juo aplaistykite kekso viršų. Atvėsusi supjaustykite gabalėliais ir skanaukite.





Šaltiniai: http://www.maryberry.co.uk/recipes/baking/lemon-drizzle-traybake

Komentarai

Populiarūs įrašai