Morkų pyragas
Ankščiau niekaip negalėjau suvokti kaip kam nors gali patikti pyragas, kuriame yra daržovių, tačiau išbandžiau šį receptą ir nustebau, kad pyragas gavosi toks skanus. Pyragą labai paprasta pagaminti, jis pūrus ir drėgnas, taip pat visada pavyksta.
Reikės:
- 125 g. sviesto
- stiklinė cukraus
- po žiupsnelį cinamono, muskato riešuto ir gvazdikėlių
- vieno apelsino žievelė
- 2 kiaušiniai
- 1 didelė sutarkuota morka
- 60 g. sukapotų migdolų (arba bet kokių mėgstamų riešutų)
- 1 1\4 stiklinės miltų
- 1 1\2 šaukštelio kepimo miltelių,
- žiupsnelis druskos
Paruošimo būdas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Skardą ištepkite sviestu.
- Iki purumo ištrinkite sviestą, suberkite cukrų ir išsukite. Įmuškite kiaušinius (po viena), išmaišykite, tada sudėkite morką ir riešutus (aš dar dedu mėgstamų džiovintų vaisių), įdėkite prieskonius. Suberkite išsijotus miltus su kepimo milteliais ir druska. Jeigu jums atrodo kad reikia įpilkite šiek tiek vandens ar pieno. Viską išmaišykite iki vientisos masės.
- Tešlą sudėkite į paruoštą skardą ir išlyginkite jos paviršių. kepkite 35 min. arba tol, kol į pyrago vidurį įbestas medinis smaigas bus švarus. Pyragą ataušinkite ir išimkite iš skardos. Jei norite jo viršų galite papuošti citrininiu arba sviestinio glajaus sluoksniu. Skanaus!
Komentarai
Rašyti komentarą