Tiramisu keksiukai
Tiramisu mėgėjai šie keksiukai kaip tik jums.
Savo skoniu nei kiek nenusileidžiantis tikram tiramisu desertui.
Porcijų skaičius: apie 24 keksiukus
Reikės:
P.S. Jeigu nenorite tiek daug keksiukų galite daryti puse normos. 1 puodelis = 250 ml.
Savo skoniu nei kiek nenusileidžiantis tikram tiramisu desertui.
Porcijų skaičius: apie 24 keksiukus
Reikės:
Keksiukams:
- 2 ½ puodelio miltų
- 2 arb.š. kepimo miltelių
- 1 arb.š. druskos
- 115 g sviesto
- 2 puodeliai cukraus
- 6 dideli kiaušiniai
- ½ puodelio natūralaus jogurto ar pieno
- 1 arb.š. vanilinio cukraus
- ¼ puodelio paruoštos stiprios kavos
Įdarui:
- 250 g maskarponės
- ½ puodelio cukraus pudros
- 1 valg.š. paruoštos stiprios kavos
Papuošimui:
- 250 g maskarponės
- 1 puodelis cukraus pudros
- 1 arb.š. vanilinio cukraus
- 1 puodelis riebios plakamosios grietinėlės
Gaminimo eiga:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180˚C temperatūros. Pasiruoškite keksiukų formeles.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kambario temperatūros sviestą ir cukrų iki purios masės.
4. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakdami.
5. Sudėkite jogurtą (ar pieną), suberkite vanilinį cukrų ir dar kartą išplakite.
6. Į plakinį įmaišykite miltus. Nepermaišykite.
7. Paruoštą tešlą paskirstykite į kepimo formeles ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minučių. Ar jau iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.
8. Iškeptus keksiukus perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite.
9. Iš keksiukų paviršiaus „išskobkite“ po šaukštelį tešlos.
10. Naudodamiesi šepetėliu, keksiukų paviršių (tuo tarpu ir „iškobtą duobutę“), aptepkite paruošta kava.
11. Pasiruoškite įdarą: dubenyje iki vientisos masės išmaišykite maskarponę, cukraus pudrą ir kavą. Šiuo kremu užpildykite „išskobtas duobutes“.
12. Paruoškite papuošimą: dubenyje suplakite maskarponę, cukraus pudrą ir vanilinį cukrų iki vientisos masės.
13. Kitame dubenyje išplakite grietinėlę iki standžių putų.
14. Atsargiai išplaktą grietinėlę įmaišykite į maskarponę.
15. Perdėkite kremą į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu ir papuoškite keksiukus.
16. Apibarstykite kakava, dekoruokite pagal nuožiūrą. Skanaus! ❤
P.S. Jeigu nenorite tiek daug keksiukų galite daryti puse normos. 1 puodelis = 250 ml.
Informacijos šaltiniai: http://www.sauletavirtuve.lt/tiramisu-keksiukai/
Komentarai
Rašyti komentarą