Tortas "Gaivuma"
Tortas labai gaivus ir švelnus. Džemą pertepimui galite naudoti kokį tik norite.
Reikės:
Biskvitui:
Gaminimo eiga:
Biskvitas:
Reikės:
Biskvitui:
- 6 kiaušinių (M dydžio);
- 200 g cukraus;
- 200 g miltų.
- džemo (aš naudojau pasigamintą iš persikų)
- 450 g. grietinėlės
- 4 šaukštai cukraus
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
- konservuotų ananasų skardinės
Gaminimo eiga:
Biskvitas:
- Kambario temperatūros kiaušinius labai gerai išplakite su cukrumi. Cukrus turi visiškai ištirpti, o masė būti puri, balta, jos tūris turi padidėti beveik trigubai.
- Miltus persijokite ir dalimis, po porą šaukštų įmaišykite į kiaušinių masę. Maišykite mentele, tarsi piešdami aštuntuką.
- Supilkite į kepimo popieriumi išklotą ir riebalais pateptą kepimo formą. Kepkite iki 170°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 min.
- Biskvitui iškepus, truputį praverkite dureles ir palaikykite biskvitą orkaitėje dar 5 - 10 min. Tuomet biskvitą ištraukite, dar 10 min. leiskite atvėsti formoje, švelniai apibraukite kraštelius peiliu, atsekite, padėkite vėsti ant grotelių, nuimkite formos dugną.
- Leiskite biskvitui visiškai atvėsti. Šį biskvitą galėsite perpjauti į 2 - 3 dalis.
- Grietinėle išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Cukraus dėkite pagal norima saldumą.
- Ananasus supjaustykite gabaliukais, kelis pasilikite papuošimui.
- Pirmą biskvito dalį pertepkite su džemu ir grietinėle, antra taip pat tik dar uždėkite ananaso gabalėlius.
- Trečią biskvitą dekite ant viršaus, pabaikite tortą aptepti grietinėlės kremu ir papuoškite pagal nuožiūrą. Tortą padėkite pastovėti šaltai. Skanaus!
Komentarai
Rašyti komentarą