Tortas "Gaivuma"

Tortas "Gaivuma"
Tortas labai gaivus ir švelnus. Džemą pertepimui galite naudoti kokį tik norite.

Reikės:

Biskvitui:

  • 6 kiaušinių (M dydžio);
  • 200 g cukraus;
  • 200 g miltų.
Pertepimui:
  • džemo (aš naudojau pasigamintą iš persikų)
  • 450 g. grietinėlės
  • 4 šaukštai cukraus
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • konservuotų ananasų skardinės

Gaminimo eiga:

Biskvitas:

  1. Kambario temperatūros kiaušinius labai gerai išplakite su cukrumi. Cukrus turi visiškai ištirpti, o masė būti puri, balta, jos tūris turi padidėti beveik trigubai.
  2. Miltus persijokite ir dalimis, po porą šaukštų įmaišykite į kiaušinių masę. Maišykite mentele, tarsi piešdami aštuntuką.
  3. Supilkite į kepimo popieriumi išklotą ir riebalais pateptą kepimo formą. Kepkite iki 170°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 min.
  4. Biskvitui iškepus, truputį praverkite dureles ir palaikykite biskvitą orkaitėje dar 5 - 10 min. Tuomet biskvitą ištraukite, dar 10 min. leiskite atvėsti formoje, švelniai apibraukite kraštelius peiliu, atsekite, padėkite vėsti ant grotelių, nuimkite formos dugną.
  5. Leiskite biskvitui visiškai atvėsti.  Šį biskvitą galėsite perpjauti į 2 - 3 dalis.
Pertepimas:
  1. Grietinėle išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Cukraus dėkite pagal norima saldumą.
  2. Ananasus supjaustykite gabaliukais, kelis pasilikite papuošimui.
  3. Pirmą biskvito dalį pertepkite su džemu ir grietinėle, antra taip pat tik dar uždėkite ananaso gabalėlius.
  4. Trečią biskvitą dekite ant viršaus, pabaikite tortą aptepti grietinėlės kremu ir papuoškite pagal nuožiūrą. Tortą padėkite pastovėti šaltai. Skanaus!

Tortas "Gaivuma"

Komentarai

Populiarūs įrašai