Cinamoninės bandelės su glaistu

Labai minkštos, purios ir nuo glaisto lipnios ir saldžios bandelės. 

Reikės:

Tešlai:
  • 1 puodelis šilto pieno
  • 0.25 puodelio tirpinto sviesto
  • 5 šaukštai cukraus
  • 2.5 šaukštelių sausų mielių
  • 1 didelis kiaušinis
  • 3.5 puodelių miltų
  • 0.25 šaukštelio druskos
  • šiek tiek aliejaus
Cinamono įdarui:
  • 0.5 puodelio rudojo cukraus
  • 2 šaukštai malto cinamono
  • 2 šaukštai tirpinto sviesto 
Glajui:
  • 110 g kreminio sūrio (kambario temperatūros)
  • 2 šaukštai tirpinto sviesto
  • 2 šaukštai pieno
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 1 puodelis cukraus pudros
Paruošimas:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 100 laipsnių.
  2. Sumaišykite šiltą pieną su tirpintu sviestu, cukrumi ir mielėmis. Leiskite pastovėti 10 minučių, kol pradės putoti.
  3. Įmaišykite išplaktą kiaušinį, suberkite visus miltus ir druska. Maišykite iki tešla taps minkšta ir elastinga. Tuomet minkykite ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus maždaug 2 minutes. Kartas nuo karto paberkite miltų, kad neliptų prie rankų. Suformuokite rutulį.
  4. Dubenį ištepkite nedideliu kiekiu aliejaus. Į dubens vidų įdėkite iškočiotą tešlą ir apdenkite sudrėkintu rankšluostėliu. Išjunkite orkaite ir įstatykite dubenį į vidų. Leiskite tešlai kilti apie 30 min. Ar tešla paruošta galite patikrinti paspausdami dviem pirštais, jei pirštų įspaudai lieka – tešla dar turi šiek tiek pakilti. Tuomet suplokite tešla rankomis ir apdengę rankšluostėliu leiskite kilti dar 30 minučių, kol tešlos masė padvigubės.
  5. Stalo paviršių pabarstykite miltais ir iškočiokite tešlą į 50x30cm dydžio lakštą. Jo paviršių ištepkite ne per daug storu tirpinto sviesto sluoksniu. Tolygiai pabarstykite cinamono ir rudojo cukraus mišiniu. Paimkite ilgesnįjį lakšto kraštą ir atsargiai susukite į ritinį. Palaidą tešlos kraštą lengvai įspauskite į ritinio šoną, kad neišsisuktų. Ritinį padalinkite į vienodas riekeles.
  6. Riekes (būsimas bandeles) sudėkite į sviestu pateptą kepimo skardą, apdenkite drėgnu rankšluostėliu ir leiskite pakilti 30 minučių, iki bandelės padidės beveik dvigubai.
  7. Tuo metu įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.
  8. Nudenkite bandeles ir kepkite 25 minutes, kol įgaus lengvai auksinį atspalvį. Leiskite šiek tiek atvėsti prieš padengdami glajumi.
  9. Glajų ruoškite taip: kartu išplakite kreminį sūrį, sviestą ir vanilės ekstraktą iki vientisos masės. Jei atrodo kad reikia įpilkite šiek tiek pieno. Pamažu suberkite cukraus pudra, plakite iki neliks gumulėlių. Glajumi patepkite cinamono bandelių viršų. Patiekite kol šiltos. 



Informacijos šaltiniai: https://cafedelites.com/quick-soft-cinnamon-rolls/ 

Komentarai

Populiarūs įrašai