Sviestiniai sausainiai "Millionaire shortbreads"
Smaližių svajonė, trijų nuostabių sluoksnių sausainiai. Jei norite galite įdėti savo mėgstamų riešutų arba pienišką šokoladą pakeisti juoduoju.
Ingredientai:
Sausainių tešlai reikės:
Receptas paimtas iš : Bernard Laurance knygos "Pasaulio desertai"
Ingredientai:
Sausainių tešlai reikės:
- 60 g. cukraus
- 120 g. minkšto sviesto
- 180 g. miltų
Karamelei reikės:
- 150 g. geltonojo cukrinių runkelių cukraus
- 25 g. medaus
- 175 g. sviesto
- 1 saldinto sutirštinto pieno skardinės (397 g.)
- 1/4 arb. šaukštelio druskos
- 200 g. pieniško šokolado
Paruošimo būdas:
- Įkaitinkite orkaite iki 180 °C temperatūros.
- Į dubenį sudėkite minkštą sviestą ir suberkite cukrų. Maišykite tol, kol pagaminsite kremą.
- Suberkite miltus, išmaišykite ir suformuokite tešlos rutulį, tačiau minkydami nepersistenkite. Įdėkite tešlos rutulį į 21 x 21 cm kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir paskirstykite jį tolygiai.
- Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 25 minutes, kol gražiai paruduos.
- Pagaminkite karamele: į puodą suberkite cukrinių runkelių cukrų, druską, sudėkite medų ir sviestą.Pastatykite puodą virš silpnos ugnies ir užvirkite. Virkite 3-4 min.
- Supilkite saldinto sutirštinto pieno skardinę, gerai išmaišykite, užvirkite ir tada virkite dar 8-10 min. virš silpnos ugnies nuolat maišydami.
- Karamelę supilkite tiesiai ant formoje vis dar esančios iškepusios tešlos. Palikite visiškai atvėsti.
- Virš vandens garų vonelės ištirpinkite šokoladą ir supilkite jį ant karamelės sluoksnio. Tolygiai paskirstykite šokoladą.
- Kai šokoladas pradės stingti, bet dar nebus kietas, aštriu peiliu supjaustykite pyragą į mažesnius gabalėlius.
Receptas paimtas iš : Bernard Laurance knygos "Pasaulio desertai"
Komentarai
Rašyti komentarą