Tortas "Medutis"

Lengvas, saldutis, tikras "Medutis". Tikrai nesudėtinga pagaminti, o ir dauguma ingredientų galima lengvai surasti namuose.
Ingredientai:

 Medaus lakštams:
  • 80 g. sviesto
  • 80 g. cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 350 g. miltų
  • 100 g. medaus
  • 80 g. grietinės
  • 8 g. valgomosios sodos
  • 5 g. meduolių prieskonių
Kremui:
  • 500 g. grietinės
  • 250 g. cukraus
  • 150 g. maskarponės sūrio
  • 0,5 citrinos
Papuošti:
  • 150 g. plaktos grietinėlės
  • 100 g. trupinių
Gaminimo eiga:
  1. Į prikaistuvį dedame sviestą, medų, suberiame cukrų ir meduolių prieskonius. Nuolat maišydami kaitiname,kol viskas išsilydys ir užvirs. Nukeliame indą nuo viryklės.
  2. Sodą nugesiname grietine ir sudedame i karštą masę. Įmušame kiaušinius ir viską gerai išmaišome. 
  3. Dideliame inde išsijojame miltus ir pilame ant jų karštą medaus masę. Viską mediniu šaukštu išmaišome iki vientisumo. Tešla dedame ant maistinės plėvelės, suvyniojame ir kelias valandas palaikome šaldytuve.
  4. Pabarstome stalą miltais, dedame tešlą ir iš jos iškočiojame 3-4 mm storio lakštą. Išpjauname iš jo turimos torto formos dydžio lakštą. Tortui pagaminti reikės 5 lakštų.
  5. Skardas išklojame kepimo popieriumi. Į jas dedame lakštus ir kepame įkaitintoje iki 170 C  orkaitėje apie 7 minutes. Iškepusius lakštus paliekame atvėsti.
  6. Paruošiame kremą. Į maišyklę dedame grietinę, maskarponės sūrį ir beriame cukrų. Plakame iki vientisos ir purios masės. Įdedame citrinos sultys ir nutarkuotą žievelės dalį, viską vėl išmaišome. Kremas turėtų šiek tiek sutirštėti. 
  7. Į kepimo formos dugną klojame pirmąjį lakštą, pilame ant jo 1/4 kremo ir paskirstome jį. Tada dedame antrąjį lakštą ir vėl pilame 1/4 kremo. Taip susluoksniuojame visus 5 lakštus. Tortą dedame šaltai ir paliekame pastovėti.
  8. Sustingusį tortą išpjauname iš formos. Išplakame grietinėlę su trupučiu cukraus. Aptepame ja torto viršų ir šonus. Tortą aplipiname trupiniais (juos galite gauti iš likusių nepanaudotų medaus lakštų). Skanaus :D

Komentarai

Populiarūs įrašai