Tortas "Napoleonas"

Visiems puikiai pažįstamas ir visų mylimas tortas "Napoleonas". Geriausias ir skaniausias tikrai ne paslaptis pagamintas namuose ir su meile.

Reikės :
Sluoksniuotiems lakštams:
  • 450 g. kvietinių miltų
  • 270 g. sviesto
  • 230 g. grietinės
  • 5 g. cukraus
  • 5 g. druskos
  • 2 kiaušiniai
Kremui:
  • 250 g. sviesto
  • 70 g. miltų
  • 450 ml. pieno
  • 250 g. cukraus
  • 3 kiaušinių tryniai
  • 1 citrina
Spanguolių įdarui :
  • 150 g. spanguolių
  • 50 g. cukraus
Darbo eiga:
  1. Į miltus suberiame druską ir cukrų, išmaišome. Miltus beriame ant stalo. Dedame kietą, šaltą sviestą. Peiliu jį kapojame su miltais, kol pasidarys vienalytė masė. Tada tešloje padarome duobutę, sukrečiame į ją grietinę ir įmušame kiaušinius. Viską minkome rankomis iki vientisos masės. Tešlą padalijame į 10-11 lygių dalių. Iš jos suformuojame rutuliukus, apdengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą 3-4 valandoms.
  2. Pabarstome stalą miltais ir dedame tešlos rutuliukus. Kočiodami kiekvieną atskirai suformuojame maždaug 2-3 mm. storio lakštus. Klojame juos į kepimo popieriumi išklotą skardą ir subadome šakute. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 17 min. Iškeptus lakštus paliekame atvėsti.
  3. Kol lakštai vėsta, paruošiame spanguoles ir kremą. Į prikaistuvį dedame sviestą, jį išlydome ir užviriname. Maišydami mediniu šaukštu suberiame dalimis miltus . Tada maišydami supilame pieną ir suberiame cukrų. Maišome, kol kremas užverda, ir dar pakaitiname pora minučių. Nukaičiame kremą nuo ugnies. Įmušame į jį nuo baltymų atskirtus trynius ir įmaišome juos į kremą. Paliekame jį porai valandų atvėsti. Į atvėsusį kremą įspaudžiame citrinos sultis ir suberiame nutarkuotas žieveles, viską gerai išmaišome.
  4. Spanguoles sutriname su cukrumi iki skystos tyrės.
  5. Imame torto formą. Pagal jos dydį išpjaustome lakštus. Nuopjovas atidedame į šalį - jas panaudosime tortui papuošti. Dedame į torto formos dugną pirmąjį lakštą. Pilame dalį plikyto kremo, jį paskirstome. Kremo sluoksnis turi būti panašaus storio kaip tešlos lakštas. 
  6. Tada dedame antrąjį lakštą, jį paspaudžiame. Vėl pilame kremo, jį paskirstę ant viršaus dedame kelis šaukštus trintų spanguolių ir jas taip pat paskirstome. Taip sluoksniuojame visą tortą. Pasiliekame šiek tiek kremo tortui aptepti ir papuošti. Tortą dedame į šaldytuvą ir paliekame kuriam laikui sustingti.
  7. Sustingusi tortą atsargiai išpjauname iš formos. Torto šonus aptepame kremu. Likusias lakštų nuopjovas panaudojame tortui papuošti. Jas susmulkiname iki trupinių ir aplipdome visą torto paviršių arbą galima padaryti gražią gėlę išdėliojant didesnes lakštų nuopjovas rateliu ir sulipinant kremu. Skanaus !

Komentarai

Populiarūs įrašai