Avižiniai sausainiai su spanguolėmis


Išorėje traškus, o viduje minkšti. Pagaminti paprasta kaip du kart du ir ilgai neužtrunka.

Reikės:
  • 100 g. cukraus
  • 125 g. cukrinių runkelių cukraus
  • 125 g. sviesto
  • 1 kiaušinio (50 g.)
  • 1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
  • 175 g. miltų
  • 175 g. avižinių dribsnių
  • 100 g. džiovintų spanguolių arba razinų
Darbo eiga:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 C° temperatūros. Į dubenį sudėkite minkštą kambario temperatūros sviestą ir cukrų, išmaišykite iki kol mišinys taps panašus į kremą. 
  2. Įmuškite kiaušinį ir vėl viską maišykite iki vientisumo.
  3. Suberkite miltus ir avižinius dribsnius, viską išmaišykite.
  4. Pabaigoje suberkite spanguoles, galite įdėti šokolado gabaliukų arba riešutų. 
  5. Suformuokite tešlos rutuliukus, šiek tiek suplokite ir dėkite į skardą.
  6. Kepkite apie 15 - 20 min. iki kol šiek tiek paruduos. Skanaus !

Receptas paimtas iš : Bernard Laurance knygos "Pasaulio desertai"

Komentarai

Populiarūs įrašai