Avižiniai sausainiai su spanguolėmis
Išorėje traškus, o viduje minkšti. Pagaminti paprasta kaip du kart du ir ilgai neužtrunka.
Reikės:
- 100 g. cukraus
- 125 g. cukrinių runkelių cukraus
- 125 g. sviesto
- 1 kiaušinio (50 g.)
- 1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
- 175 g. miltų
- 175 g. avižinių dribsnių
- 100 g. džiovintų spanguolių arba razinų
Darbo eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 190 C° temperatūros. Į dubenį sudėkite minkštą kambario temperatūros sviestą ir cukrų, išmaišykite iki kol mišinys taps panašus į kremą.
- Įmuškite kiaušinį ir vėl viską maišykite iki vientisumo.
- Suberkite miltus ir avižinius dribsnius, viską išmaišykite.
- Pabaigoje suberkite spanguoles, galite įdėti šokolado gabaliukų arba riešutų.
- Suformuokite tešlos rutuliukus, šiek tiek suplokite ir dėkite į skardą.
- Kepkite apie 15 - 20 min. iki kol šiek tiek paruduos. Skanaus !
Komentarai
Rašyti komentarą