Kokosinis meduolis
Reikės:
- 125 g. minkšto sviesto
- 135 g. rudojo cukraus
- 2 kiaušiniai
- 75 g. medaus
- 1/4 stiklinės džiovinto kokoso drožlių
- 245 g. miltų
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 1 šaukštelis smulkinto muskato riešuto
- 1/2 šaukštelio cinamono
- 1/4 šaukštelio maltų gvazdikėlių
- 100 g. pieno
Glajui :
- 125 g. grietinėlės sūrio (maskarponės)
- 1 šaukštas medaus
- pusė stiklinės cukraus pudros
Gaminimo eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
- Dubenyje iki purumo išsukite sviestą ir cukrų. Po truputį sudėkite kiaušinius ir kiekvieną kartą rūpestingai išplakite. Sudėkite medų, prieskonius ir išmaišykite.
- Suberkite kokoso drožles, įmaišykite miltus su kepimo milteliais kartu pildami ir pieną.
- Tešlą sudėkite į kepimo formą. Kepkite 30 min. arba tol, kol į meduolio vidurį įbestas ir ištrauktas medinis smaigas bus švarus. Kepinį atvėsinkite.
- Dubenyje maskarponę išsukite su cukraus pudrą ir medumi. Glajumi aptepkite meduolį.
Komentarai
Rašyti komentarą