Kokosinis meduolis

Reikės:
  • 125 g. minkšto sviesto
  • 135 g. rudojo cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 75 g. medaus
  • 1/4 stiklinės džiovinto kokoso drožlių
  • 245 g. miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis smulkinto muskato riešuto
  • 1/2 šaukštelio cinamono
  • 1/4 šaukštelio maltų gvazdikėlių
  • 100 g. pieno
Glajui :
  • 125 g. grietinėlės sūrio (maskarponės)
  • 1 šaukštas medaus
  • pusė stiklinės cukraus pudros
Gaminimo eiga:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. 
  2. Dubenyje iki purumo išsukite sviestą ir cukrų. Po truputį sudėkite kiaušinius ir kiekvieną kartą rūpestingai išplakite. Sudėkite medų, prieskonius ir išmaišykite.
  3. Suberkite kokoso drožles, įmaišykite miltus su kepimo milteliais kartu pildami ir pieną.
  4. Tešlą sudėkite į kepimo formą. Kepkite 30 min. arba tol, kol į meduolio  vidurį įbestas ir ištrauktas medinis smaigas bus švarus. Kepinį atvėsinkite.
  5. Dubenyje maskarponę išsukite su cukraus pudrą ir medumi. Glajumi aptepkite meduolį.



Komentarai

Populiarūs įrašai