Keksiukai su uogų įdaru
Reikės:
Gaminimo eiga:
Keksiukams:
- 200 g miltų
- 200 g cukraus
- 200 g minkšto sviesto
- 4 kiaušiniai
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
- 1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
Uogų įdarui:
- 300 g pasirinktų uogų (gali būti šaldytos)
- 30 g cukraus (jeigu uogos rūgščios reikės daugiau)
- citrinos sulčių (pagal skonį)
- 1 šaukšto kukurūzų krakmolo
Citrininiui baltojo šokolado kremui:
- Į dubenį dėkite sviestą, cukrų ir vanilę. Gerai išsukite, kol masė taps vientisa ir puri.
- Muškite po vieną kiaušinį, gerai išmaišydami tarp kiekvieno. Išsijokite miltus su kepimo milteliais dubenyje ir suberkite į tešlą. Viską gerai išmaišykite. Jeigu tešla atrodo per tirštoka įpilkite šiek tiek pieno ir išmaišykite.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC ir į keksiukų formą sudėkite popierinius keksiukų krepšelius. Į formeles vienodai paskirstykite tešlą ir kepkite apie 15-20 minučių arba kol metalinis iešmelis, įsmeigtas į keksiuko centrą liks švarus.
- Baigus kepti, išimkite keksiukus iš orkaitės. Palikite keksiukus 5 minutėms formoje, tuomet perkelkite ant grotelių visiškai atvėsti.
- Uogas suberkite į puodą kartu su cukrumi, citrinų sultimis . Užvirkite. Kukurūzų krakmolą sumaišykite su trupučiu šalto vandens, supilkite į uogas ir pavirkite, nuolat maišydami, kol masė sutirštės. Palikite atvėsti.
- Pasigaminkite citrininį baltojo šokolado kremą (http://smalizesvirtuve.blogspot.com/2020/03/citrininis-baltojo-sokolado-kremas.html)
- Iš keksiukų paviršiaus „išskobkite“ po šaukštelį tešlos. Naudodamiesi šepetėliu, keksiukų paviršių (tuo tarpu ir „iškobtą duobutę“), aptepkite citrinos sulčių ir vandens mišiniu, taip keksiukai bus drėgnesni. Duobutes užpildykite uogų įdaru, o viršų papuoškite kremu.
Komentarai
Rašyti komentarą