Keksiukai su uogų įdaru

Reikės:
Keksiukams:
  • 200 g miltų 
  • 200 g cukraus
  • 200 g minkšto sviesto
  • 4 kiaušiniai
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
Uogų įdarui:
  • 300 g pasirinktų uogų (gali būti šaldytos)
  • 30 g cukraus (jeigu uogos rūgščios reikės daugiau)
  • citrinos sulčių (pagal skonį)
  • 1 šaukšto kukurūzų krakmolo
Citrininiui baltojo šokolado kremui:

Gaminimo eiga:
  1. Į dubenį dėkite sviestą, cukrų ir vanilę. Gerai išsukite, kol masė taps vientisa ir puri.
  2. Muškite po vieną kiaušinį, gerai išmaišydami tarp kiekvieno. Išsijokite miltus su kepimo milteliais dubenyje  ir suberkite į tešlą. Viską gerai išmaišykite. Jeigu tešla atrodo per tirštoka įpilkite šiek tiek pieno ir išmaišykite.
  3.  Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC ir į keksiukų formą sudėkite popierinius keksiukų krepšelius. Į formeles vienodai paskirstykite tešlą ir kepkite apie 15-20 minučių arba kol metalinis iešmelis, įsmeigtas į keksiuko centrą liks švarus. 
  4. Baigus kepti, išimkite keksiukus iš orkaitės. Palikite keksiukus 5 minutėms formoje, tuomet perkelkite ant grotelių visiškai atvėsti.
  5. Uogas suberkite į puodą kartu su cukrumi, citrinų sultimis . Užvirkite. Kukurūzų krakmolą sumaišykite su trupučiu šalto vandens, supilkite į uogas ir pavirkite, nuolat maišydami, kol masė sutirštės. Palikite atvėsti.
  6. Pasigaminkite citrininį baltojo šokolado kremą (http://smalizesvirtuve.blogspot.com/2020/03/citrininis-baltojo-sokolado-kremas.html)
  7. Iš keksiukų paviršiaus „išskobkite“ po šaukštelį tešlos. Naudodamiesi šepetėliu, keksiukų paviršių (tuo tarpu ir „iškobtą duobutę“), aptepkite citrinos sulčių ir vandens mišiniu, taip keksiukai bus drėgnesni. Duobutes  užpildykite uogų įdaru, o viršų papuoškite kremu. 








Komentarai

Populiarūs įrašai