Bananų duonelė


Saldi, drėgna ir lengvai pagaminama bananų duonelė. Galima sakyti sveikesnis pyrago variantas, nes saldumą daugiausiai suteikia bananai, o dėl pilno grūdo kvietinių miltų kepinyje yra ir skaidulų.

INGREDIENTAI
  • 3 sunokę bananai
  • 80 g lydyto sviesto
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • žiupsnio druskos
  • 80 g cukraus
  • 1 didelio kiaušinio
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto
  • 120 g kvietinių miltų
  • 70 g pilno grūdo kvietinių miltų
GAMINIMAS
  1. Nuluptus bananus sudėkite į didelį dubenį ir šakute sutrinkite iki vientisos masės.
  2. Supilkite lydytą sviestą į trintus bananus ir gerai išmaišykite.
  3. Įmaišykite druską ir cukrų.
  4. Tuomet įmuškite kiaušinį, supilkite vanilės ekstraktą ir gerai išmaišykite.
  5. Galiausiai įmaišykite miltus su kepimo milteliais.
  6. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą stačiakampę kekso formą ir kepkite 175 'C 50 min - 1 val. Ar bananų duona jau iškepusi - patikrinkite mediniu smeigtuku. Ištrauktas jis turi būti sausas ir neaplipęs tešla.
  7. Iškepusią bananų duoną išimkite iš formos ir palikite atvėsti ant grotelių.

KĄ DARYTI JEI NETURIU PILNO GRŪDO MILTŲ? Pilno grūdo miltus galite keisti paprastais miltais.
KUO DAR GALIMA PAGARDINTI BANANŲ DUONA? Į duoną galite papildomai įmaišyti šokolado gabalėlių, smulkintų riešutų, įvairių sėklų (pvz. aguonų)



Recepto šaltinis : http://skaniosdienos.lt/bananu-duona-2/

Komentarai

Populiarūs įrašai